Emisija SBTV Nedjeljom Zajedno – TJEDAN MENTALNOG ZDRAVLJA

Emisija SBTV Nedjeljom Zajedno – TJEDAN MENTALNOG ZDRAVLJA

Pogledajte emisiju SBTV o festivalu mentalnog zdravlja OK JE NE BITI OK u kojoj govore dr. Dubravka Ergović Novotny i dr. Igor Salopek. Udruga Vrapčići je u tjednu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja organizirala niz događanja na temu OK JE NE BITI OK.

1. PETAK 9.10.2020. 17.00h – GRADSKA KNJIŽNICA SLAVONSKI BROD – POTRAGA ZA SREĆOM – predavanje dr. Igor Salopek

2. PETAK 9. 10.2020. 19.00h – CAFFE BAR CAPPELLANO, TVRĐAVA BROD, Proslava povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja i obilježavanja 11 godina, 7 mjeseci i 15 dana rada udruge Vrapčići

3. SUBOTA 10.10.2020. Od 9:00 do 12.00h, KORZO – NA KAVI SA PSIHOLOGOM 

Informativno – promotivni štand udruge i druženje s građanima Igor Salopek je utemeljitelj NeuRi – Studentskog kongresa neuroznanosti s međunarodnim sudjelovanjem, a 2014. osniva i postaje voditeljem Centra za destigmatizaciju i prevenciju duševnih smetnji. Od 2017. specijalizant je psihijatrije Opće bolnice Karlovac, a od 2020. doktorand na poslijediplomskom interdisciplinarnom sveučilišnom studiju Molekularne bioznanosti Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Naslovni je asistent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, predavač stručnih medicinskih predmeta u karlovačkim srednjim školama te suradnik Hrvatskog crvenog križa. 2017. u Karlovcu osniva Integrativni centar mentalnog zdravlja, čiji je i danas voditelj, a što predstavlja platformu za šire javnozdravstveno djelovanje organizirajući niz preventivnih i psihoedukativnih predavanja, skupova, inicijativa i projekata s ciljem razvoja modela psihijatrije u zajednici, destigmatizacije i oporavka osoba sa psihičkim smetnjama. Dubravka Ergović Novotny, dr. med., spec. psihijatar je predsjednica udruge Vrapčići.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontaktirajte nas