PROJEKT - JAČE JATO

Udruga Vrapčići je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva nam je krajem 2019. godine odobrila Institucionalnu podršku, na što smo jako ponosni. Institucionalne podrške namijenjene su stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruga, povećanju kapaciteta, aktivnosti i usluga, pa zato prvenstveno želimo osigurati kvalitetan i adekvatan prostor za sve planirane aktivnosti udruge.

Najveće prepreke u programskom razvoju udruge predstavljalo je nestalno financiranje ljudskih resursa i neadekvatni prostor u kojem udruga djeluje. Obzirom na okolnosti, udruga je do sada radi entuzijazma i volje pojedinaca ostvarila fantastične rezultate na lokalnom i nacionalnom nivou, a Slavonski Brod postao je važna točka na karti mentalnog zdravlja, i što se tiče struke i udruga koje se bave psihosocijalnom podrškom.

Naši planovi za daljnji razvoj, detaljno opisani u strateškom i operativnom planu udruge, podrazumijevaju jačanje kapaciteta, povećavanje broja ponuđenih aktivnosti korisnicima, poboljšanje uvjeta rada i dnevnog boravka, povećavanje radnih aktivnosti, povećanje mobilnosti korisnika, ponuda raznih sportskih sadržaja, usvajanje novih stručnih znanja, usvajanje europske standardne prakse mentalnog zdravlja u zajednici i promocija mentalnog zdravlja kao i suzbijanje stigme mentalne bolesti.

U iduće 3 godine udruga planira jačanje kapaciteta na svim razinama, proširenje aktivnosti i rješavanje pitanja neadekvatnog prostora.

Institucionalna podrška osigurat će:

– najam adekvatnog većeg prostora za održavanje svih navedenih aktivnost i programa udruge
– stabilizaciju postojećih radnih mjesta
– jačanje administrativnih kapaciteta
– poboljšanje vidljivosti uz unaprjeđenje vizualnog izgleda web stranice
– tiskanje promotivnih materijala
– plaćanje režijskih troškova