Početak projekta “I mi smo l(j)udi“

Početak projekta “I mi smo l(j)udi“

U Udruzi za unaprjeđenje mentalnog zdravlja “Vrapčići” predstavljen je projekt “I mi smo l(j)udi”. Projekt je osmišljen s ciljem unaprjeđenja kvalitete života i mentalnog zdravlja mladih sa psihosocijalnim teškoćama kroz društveno uključivanje i poboljšanje socijalnih vještina. Projekt je osmislila te ga provodi skupina mladih članova, volontera i zaposlenika Udruge za unaprjeđenje mentalnog zdravlja „Vrapčići”, a to su Magdalena Ražek, Igor Rizvić, Filip Rudaj, Luka Lavrić, Josipa Erdeši i Marko Ćosić, na temelju uočene potrebe u lokalnoj zajednici.
 
Projektom će se obuhvatiti brojne aktivnosti u obliku kreativnih i edukativnih radionica te organizacije manjih društvenih događanja, s ciljem poticanja osoba sa psihosocijalnim teškoćama na uključivanje u društvene aktivnosti, poboljšanja njihovih socijalnih vještina, smanjenja stigme prema osobama sa psihosocijalnim teškoćama i promicanja solidarnosti kao temeljne vrijednosti. Kreativne radionice odnose se na radionicu fotografije, kreativnog pisanja, digitalne umjetnosti te radionice izrade sapuna i svijeća. Također, planirana je organizacija pub kvizova, zabava za članove i njihove prijatelje naziva „Ludnica party“ te filmskih projekcija.
 
Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije. Europske snage solidarnosti su inicijativa Europske unije kojom se nudi prilika mladima za samostalno osmišljavanje i provođenje projekata od važnosti za lokalnu zajednicu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6 592,00 eura. Trajanje projekta je od siječnja 2021. do prosinca 2021. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontaktirajte nas