PROJEKT - ŽIVOTNE VJEŠTINE ZA UMJEĆE LETENJA

Projekt „Životne vještine za umijeće letenja“ osmislila je te ga uz podršku mentora provodi skupina mladih članova, volontera i zaposlenika Udruge za unaprjeđenje mentalnog zdravlja Vrapčići, a to su Magdalena Ražek, Luka Lavrić, Igor Rizvić, Filip Rudaj, Marko Ćosić i Josipa Erdeši. Projektne aktivnosti provode se od siječnja do prosinca 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.888,00 eura.

Projekt „Životne vještine za umijeće letenja“ namijenjen je mladim osobama sa psihosocijalnim teškoćama koji za cilj ima unaprijediti životne vještine, kvalitetu života i mentalno zdravlje mladih sa psihosocijalnim teškoćama njihovim uključivanjem u pomno osmišljene treninge općih životnih vještina i treninge specifičnih vještina u emocionalnoj, zdravstvenoj, ekonomskoj i političkoj sferi.

Projektne aktivnosti uključuju treninge osnovnih životnih vještina (primjerice, briga o sebi, kuhanje, uzimanje lijekova, putovanje i slično) te treninge opismenjavanja iz odabranih područja životnih vještina, a to su emocionalno, zdravstveno, financijsko i političko opismenjavanje te trening plivanja. 

Očekuje se kako će se projektnim aktivnostima osnažiti mlade sa psihosocijalnim teškoćama u području životnih vještina, što će doprinijeti njihovoj samostalnosti, samopouzdanju, vještinama samozastupanja, asertivnosti, brizi o sebi te aktivnom sudjelovanju u društvenoj zajednici.  

Vrapčići pozivaju sve zainteresirane na uključivanje u projektne aktivnosti, a prijaviti se mogu na e-mail josipa@udrugavrapcici.hr ili broj +385 91 532 23 33.

Europske snage solidarnosti su inicijativa Europske unije kojom se nudi prilika mladima za samostalno osmišljavanje i provođenje projekata od važnosti za lokalnu zajednicu.