PROTOKOL ZA POSTUPANJE SA LGBTIQ+ OSOBAMA U SUSTAVU PRUŽANJA PSIHO-SOCIJALNE PODRŠKE

PROTOKOL ZA POSTUPANJE SA LGBTIQ+ OSOBAMA U SUSTAVU PRUŽANJA PSIHO-SOCIJALNE PODRŠKE

S velikim zadovoljstvom prilažemo Vam dokumente koji su rezultat našeg projekta “Uz dugine boje do mentalnog zdravlja”. U nastavku se nalazi Protokol za postupanje s LGBTIQ+ osobama u pružanju psihosocijalne podrške, kao i dvije informativne brošure: “Zdravstvena njega LGBTIQ+ osoba u Hrvatskoj” i “LGBTIQ+ terminologija”.

Ovaj Protokol ima ključnu svrhu osigurati inkluzivno, podržavajuće i sigurno okruženje za LGBTIQ+ osobe koje traže psihosocijalnu podršku, kao i za osobe bliske njima – bilo da su u ulozi pratnje ili kao korisnici psihosocijalne podrške. Primjena ovog Protokola obuhvaća sve aspekte pružanja usluga i interakcija s korisnicima. Namijenjen je posebno educiranim pravnim i fizičkim osobama kako bi se osigurali inkluzivni uvjeti za djelotvoran i cjelovit rad svih navedenih dionika. Također, uz Protokol dolaze dvije informativne brošure čiji je cilj pružiti podršku i razumijevanje LGBTIQ+ osobama.

Nadamo se da će ovi dokumenti biti od iznimne koristi za vaše aktivnosti te vas pozivamo da ih koristite i dijelite s potencijalno zainteresiranima.

Projekt “Uz dugine boje do mentalnog zdravlja” podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Projekt je rezultat suradnje kolekTIRV-a, Udruge za unaprijeđenje mentalnog zdravlja “Vrapčići” iz Slavonskog Broda, Informativno pravnim centrom – IPC, FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold i Fortes – Centrom za demokratski razvoj i inkluziju.

DOKUMENTI:
ZDRAVSTVENA SKRB LGBTIQ+ OSOBA U HRVATSKOJ
LGBTIQ+ TERMINOLOGIJA
PROTOKOL ZA POSTUPANJE S LGBTIQ+ OSOBAMA U PRUŽANJU PSIHOSOCIJALNE POMOĆI

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontaktirajte nas