AKTUALNO

Što se događa u našoj udruzi?

Sve najnovije vijesti i obavijesti iz naše udruge pratite na našoj web stranici.

Mentalno zdravlje: O kontroli

Trenutna vladavina epidemije korona virusa predstavlja izvanrednu situaciju u kojoj je naš dosadašnji način života poljuljan, mogućnosti ograničene te je potrebna hitna prilagodba novim životnim uvjetima.

PROČITAJ VIŠE »

Da, ali i…

Trenutno stanje oko nas u potpunosti nam je promijenilo način života, uskratilo brojne mogućnosti i utjecalo na način na koji gledamo svijet oko sebe.

PROČITAJ VIŠE »

O negativnim mislima

Kada osjetite neku intenzivnu neugodnu emociju, npr. ljutnju ili tugu i/ili tjeskobu, zapitajte se „Što mi je sad prošlo kroz glavu?“, “Što sam to pomislio/la?“. Vrlo je važno osvijestiti te misli dok ste još u situaciji koja te emocije izaziva i dok su one snažne.

PROČITAJ VIŠE »

Odgađanje (radnih) obveza

Izostanak obveza i uobičajene životne rutine, zajedno s ograničenim mogućnostima, mogu dovesti do nedostatka motivacije za obavljanjem različitih zadataka, kao što su pospremanje, održavanje osobne higijene ili odrađivanje zadataka vezanih uz posao. Iako su održavanje osobne higijene i higijene prostora vrlo važni za tjelesno i mentalno zdravlje, neadekvatno izvršavanje radnih obveza za one koji trenutno rade od kuće može imati vrlo ozbiljne izravne i neizravne posljedice po mentalno zdravlje, funkcioniranje i egzistenciju osobe.

PROČITAJ VIŠE »

Zavirite u moj film

Čak dvadeset i pet posto populacije boluje od nekog oblika psihičkog poremećaja, a još je mnogo više onih koji pate, ali ne traže pomoć jer se srame.

PROČITAJ VIŠE »

Kontaktirajte nas